Sophos DNS Protection nyní k dispozici

Nová vrstva zabezpečení, která vám dokonale doplní a rozšíří stávající nástroje pro zabezpečení sítě a vynucování zásad.

Tato cloudová služba je dostupná bez příplatku všem zákazníkům Sophos Firewall s licencí Xstream Protection. Vydání bude řízeno postupně.

(Zdroj: https://partnernews.sophos.com/en-us/2024/06/products/sophos-dns-protection-is-now-available/)

Ochrana Sophos DNS přináší novou obrovskou hodnotu, pokud jste stávající nebo obnovující zákazník Sophos Firewall. Pak tuto přidanou ochranu získáte bez příplatku. Umožní vám potenciálně konsolidovat a ušetřit za používání jiného poskytovatele DNS třetí strany nebo začít používat skvělé řešení ochrany DNS, aniž byste museli platit navíc.

Vylepšené zabezpečení internetu a webu

Sophos DNS Protection přidává do každé sítě další vrstvu zabezpečení. Okamžitě blokuje přístup k nebezpečným a nežádoucím doménám na všech portech, protokolech a aplikacích při nejbližší příležitosti, a to ze spravovaných i nespravovaných zařízení. Ochrana DNS dokonale doplňuje a rozšiřuje stávající nástroje pro zabezpečení sítě a prosazování zásad. Ochranu DNS lze nasadit během několika minut.

Sophos DNS Protection je celosvětově dostupná služba pro překlad doménových jmen s integrovaným řízením zásad a reportováním v Sophos Central. Sophos DNS Protection je podpořena inteligencí hrozeb na bázi umělé inteligence SophosLabs, která poskytuje celosvětovou ochranu před rizikovými doménami v reálném čase. Jakmile je objevena škodlivá doména, je okamžitě sdílena mezi všemi zákazníky, což poskytuje okamžitou ochranu všem zákazníkům. Použitím ochrany Sophos DNS Protection namísto stávajícího veřejného DNS resolveru můžete zabránit přístupu všech zařízení v síti k doménám spojeným s bezpečnostními hrozbami a dalším nežádoucím webovým stránkám kontrolovaným prostřednictvím zásad.

Ochrana sítě

Přístup k Sophos DNS Resolveru je založen na výchozí veřejné IPv4 adrese dotazů DNS. Ochrana jednotlivých zařízení pro vzdálené pracovníky, kteří se pohybují ze sítě do sítě (nebo z lokality do lokality), proto není v současné době proveditelná.

Integrovaný řídicí panel a podávání zpráv

Služba Sophos DNS Protection také poskytuje podrobný přehled o doménách navštívených z vaší sítě pomocí komplexního dashboardu a reportingu.

Součástí je také úplné hlášení se všemi stejnými možnostmi jako hlášení Central Firewall Reporting Advanced:

Integrace napříč produkty

Data a informace z protokolů Sophos DNS Protection jsou sdíleny s datovým jezerem Sophos pro analytiky Sophos XDR a MDR, kteří se zabývají lovem hrozeb, a pomáhají tak odhalovat aktivní protivníky a hrozby působící v síti.

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.